Recept: herfstig runderstoofpotje

De afgelopen dagen leek het wel herfst: de regen sloeg tegen de ramen en de wind gierde om het huis. Ik kreeg direct trek in een runderstoof. Zo’n stoofpotje dat een tijdje pruttelt in een emaillen pannetje in de keuken en het huis direct vult met heerlijke geuren.

Wat heb je nodig?

 • aardappels
 • melk
 • boter
 • runderreepjes
 • spekjes
 • ui
 • wortel
 • peultjes
 • champignons
 • rode wijn-pepersaus (pakje van Maggi)
 • laurierblad

20130912 132017 Recept: herfstig runderstoofpotje

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Zet de aardappels op in een pannetje en kook ze tot dat ze zacht zijn. Snijd de ui, wortel, peultjes en champignons in kleine stukken. Doe een beetje boter in het stoofpannetje en bak hierin de ui. Voeg hierbij de runderreepjes, spekjes, wortel, peultjes en champignons aan toe. Laat het even sudderen.

Voeg water en het poeder van de rode wijn-pepersaus toe. Doe twee laurierblaadjes in de pan. Roer het goed door. Deksel op de pan en dan een half uur op een klein pitje laten pruttelen. Giet de aardappels af en stamp ze tot een puree met een beetje melk en voor de liefhebber een klontje boter. Vis de laurierblaadjes uit het stoofpannetje. Verdeel de puree over de borden en schep de runderstoof er om- en overheen. Smullen!

2 Comments on Recept: herfstig runderstoofpotje

 1. Sylvia Kuijsten
  16 september, 2013 at 12:56 (9 jaar ago)

  Ziet er heerlijk uit, voor stoofpotjes mag je me altijd wakker maken ;)

  Beantwoorden
  • Mirte Heldoorn
   16 september, 2013 at 13:00 (9 jaar ago)

   Ja, laat de herfst maar komen. Heerlijk al die stoofpotjes en stamppotten!

   Beantwoorden

Geef een reactie