Recept: chocoladetaart met frambozen

Op een taartschaal hoort natuurlijk een lekkere taart! Dit keer een chocoladetaart met frambozen. Aangezien chocolade niet mijn absolute favoriet is, zoals ik al eerder vertelde, stopte ik frambozen in de taart waardoor het wat frisser is.

20130821 155330 Recept: chocoladetaart met frambozen

Nodig

  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram bloem
  • 165 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram frambozen (liefst bevroren)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm in en bestuif deze met cacaopoeder. Meng de zachte boter met de eieren, melk, suiker en vanillesuiker. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder er boven en meng het erdoor. Smelt de chocolade au bain marie en laat deze een beetje afkoelen. Meng de chocolade en de frambozen door het beslag.

Schep het beslag in de vorm en zet het ongeveer 45 minuten in de oven. Prik met een sat├ęprikker in de taart. Deze moet er droog weer uitkomen, dan is de taart klaar. Laat hem tien minuten afkoelen, haal de taart uit de vorm en laat hem verder afkoelen. Smullen maar!

Geef een reactie