Recept: bananentaart

En vandaag weer een lekker recept van een heerlijke taart voor op de taartschaal! Het is de bananentaart geworden. Een klassiek recept om je overrijpe bananen op te maken, omdat ze eigenlijk te zacht zijn om uit de hand te eten.

Nodig

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 175 ml plantaardige olie
  • 3 eetlepels melk
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm in. Prak de bananen en meng deze met de eieren, melk en olie. Roer hier de basterdsuiker door. Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen er boven en meng het erdoor.

Schep het beslag in de vorm en zet het een uur in de oven. De taart moet goed droog zijn. Prik met een sat├ęprikker in de taart. Deze moet er droog weer uitkomen, dan is de taart klaar. Laat hem tien minuten afkoelen, haal de taart uit de vorm en laat hem verder afkoelen. En smullen maar!

20130818 161740 Recept: bananentaart

Geef een reactie