Fritattensuppe

Een heldere soep van runderbouillon met reepjes pannenkoek. Een typisch Oostenrijks voorgerecht. Erg lekker na een warme zomerse dag; even je zoutgehalte weer aanvullen. Fritattensuppe is eenvoudig, maar zeer smaakvol. Zelf maken? Bekijk hieronder het recept!

Nodig

  • sjalotje
  • takjes peterselie, kervel en selderij
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • boter
  • zout
  • bieslook
  • blokje runderbouillon

20130803 210157 Fritattensuppe

Bereiding
Los het blokje bouillon op in kokend water in een soeppan. Snijd het sjalotje fijn en fruit het aan met wat boter. Roer de bloem, het ei en de melk tot een glad beslag. Voeg hier de sjalot en fijngehakte verse kruiden aan toe. Voeg een snufje zout toe. Bak met het beslag hele dunne flensjes. Rol de flensjes op en snijd deze in hele fijne reepjes (de fritatten). Voeg de reepjes en fijngehakte bieslook toe aan de bouillon. Serveer de soep goed heet. Heerlijk!

Geef een reactie