Bij VEIT Bar weten ze hoe het hoort!

In Nederland kunnen ze in een aantal opzichten nog wat leren van de horeca in Oostenrijk. Tijdens onze vakantie in Krems zaten we vaak op het terras van VEIT Bar Drinx & Snax aan de Pfarrplatz. Hansie en Herr Doctor maken hier de dienst uit. Deze gastvrije heren weten hoe het werkt in de horeca.

Je krijgt standaard een glas water bij je wijn en hoeft maar te knipperen met je ogen of er staat al een nieuw glas wijn/bier voor je neus. Natuurlijk verdienen ze hiermee hun geld, maar de manier waarop het gaat is erg gastvrij. Ook hoef je niet te jengelen om de aandacht van de serveerster. Er is één tafel die standaard is gereserveerd voor de stamgasten die meerdere keren per week (lees: elke dag) een drankje komen halen.

20130731 172439 Bij VEIT Bar weten ze hoe het hoort!

Geen koffie
VEIT Bar is zoals de naam al zegt een bar. Je kunt er alleen wijn, bier, cocktails en frisdrank krijgen. Ze schenken geen koffie en thee. Per week is er een 7-Tageskarte waar kleine gerechten op staan. De porties zijn niet groot, maar wel erg smakelijk en de prijs is er ook naar. Voor €5 tot €9 krijg je een echte VEIT Snax gemaakt door Hansie.

20130731 172456 Bij VEIT Bar weten ze hoe het hoort!

Verkleedpartij
Hansie (eigenlijk Marcus) is de grote vriendelijke kok en Herr Doctor (vanwege de vele Martins) de ietwat norse maar beleefde kelner. Deze mannen steken ook graag de draak met zichzelf. Hier kom je achter als je naar het toilet gaat. Op de deur bij zowel de heren als de dames hangt een zwart-wit portret van Hansie en Doctor in kostuum. Bij de heren zijn ze verkleed als soldaten en op de vrouwelijke variant dragen ze jurken met een prachtig parasolletje!

Winzer
Op één van de eerste avonden dat we bij VEIT Bar zaten, dronken we samen een heerlijke rode wijn. Deze Zweigelt uit 2011 van Kerschbaum smaakte ons zeer goed! De volgende avond kwamen we er weer en spraken met Christoph over de wijn en dat deze wel te verkrijgen was bij Vinothek Hubert Fohringer in Spitz.

Toeval was dat Hubert op dat moment ook langs kwam om de wijnvoorraad bij VEIT aan te vullen. We vroegen hem om de volgende dag een doosje mee te nemen. Dit was geen probleem. Dus de avond daarop stond het doosje klaar achter de bar met een factuur zelfs met korting! Super!

Pluspunten

  • snelle service
  • lekkere gerechtjes
  • heerlijke Käsevariation
  • relaxte sfeer
  • streekproducten

Minpunten

  • sluiting tijdens Wachauer Volksfest ;)

Geef een reactie