Warm fruit met witte chocolade

Stiekem moet ik bekennen dat ik helemaal geen fan van chocolade ben… Ik hoor je denken: een vrouw die niet van chocolade houdt!? Ja, het is zo. Maar heel af en toe kan ook ík er wel van genieten. In Oostenrijk ging de bbq aan en ik zocht een lekker toetje dat je snel kunt maken voor veel mensen. Het werd warm fruit met gesmolten witte chocolade.

Je hebt er voor nodig:

  • vers fruit, zoals banaan, abrikoos en bosbessen
  • tablet witte chocolade
  • aluminiumfolie

20130728 155638 Warm fruit met witte chocolade

Zo maak je het
Snijd het fruit en de witte chocolade in kleine stukjes. Scheur zoveel stukken aluminiumfolie af als het aantal personen waarmee je bent. Verdeel de stukjes fruit en chocolade over de vellen folie en draai deze dicht als een papillotte. Zet de zakjes een minuut of drie op de bbq en haal ze er dan voorzichtig af. Het fruit is heerlijk warm en de chocolade gesmolten. Zelfs ik vind dit lekker!

NB: Het lekkerste is dit toetje met vers geplukte abrikozen uit de tuin in Krems!

1 Comment on Warm fruit met witte chocolade

Geef een reactie