Schilderij: Portret in paars

Schilderen doe ik al jaren graag. De laatste tijd gun ik mezelf alleen die momenten niet. Even m’n kop leeg en wat op een doek of plank kliederen. Heerlijk! Dit schilderij is van een paar jaar geleden, maar hangt al enige tijd in de kamer. Het is één van mijn favorieten, omdat we er samen opstaan.

20130626 115037 Schilderij: Portret in paars

Het is een langwerpig schilderij van ongeveer 120 cm hoog en 50 cm breed. Hiervoor gebruikte ik verschillende materialen: papier van een draagtas van de Only (vanwege het geinige paarse printje), acrylverf, vetkrijt en poederkrijt. De basiskleur is paars, maar ik verfde en tekende ook veel met oranje, geel, zwart en wit.

Portret
De afbeelding komt van een foto van een vakantie in Griekenland. Dit is een zwart-wit afdruk van de foto die ik helemaal overschilderde zodat het er ook als een schilderij uitziet en niet alleen maar als een print.

Schilder jij wel eens? En wat zijn dan je onderwerpen?

Geef een reactie