Schilderij: vier seizoenen

Dit schilderij bestaat uit de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Het komt terug in de kleuren, fel en fris (lente/zomer) en donker en grauw (herfst/winter). Maar vooral in de Chinese tekens. Die staan namelijk voor de verschillende periodes.

Andere materialen
Ook hier schilder ik weer op een houten plank van 1 meter bij 1 meter. Met acryl werkt het heel erg prettig en het is veel minder kostbaar dan een linnen doek. Ik gebruikte naast de verf ook gaas, om iets extra’s toe te voegen aan het schilderij. De bloemen zijn geknipt uit gaas en vervolgens over geschilderd met acrylverf.

20130628 111357 Schilderij: vier seizoenen

Patroon
Het grote patroon in het midden van het schilderij komt van een tas van een bekende kledingwinkel. Het zag er zo apart uit dat ik het wilde verwerken in een project. De Chinese tekens heb ik opgezocht op het internet. Van linksonder met de klok mee: lente, zomer, herfst en winter.

Er kunnen soms hele verhalen achter een schilderij zitten, maar dat is hier niet het geval. De kleuren spraken me erg aan en de verschillende onderdelen combineerde ik tot één geheel!

Geef een reactie