Culinaire BBQ V: Aardappels met rozemarijn en Marillenmarmelade

Al eerder noemde ik de gepofte aardappel de lekkerste manier om een aardappel te eten. Hier een variant die je ook op de barbecue klaar kunt maken! Deze aardappels kun je in zijn geheel eten met schil. Heerlijk zoet en gekruid. 

Benodigdheden

  • aardappels of krieltjes
  • 3 bosui
  • verse rozemarijn of bij gebrek hieraan gedroogd
  • Marillenmarmelade
  • olijfolie
  • peper
  • kruidenzout

Bereiding
Pak een grote schaal en doe hier de aardappels of krieltjes in. Snijd de bosui in ringen. Doe deze in de schaal en strooi hier de rozemarijn overheen. Schep een flinke lepel Marillenmarmelade erover en een scheut olijfolie. Beetje peper en kruidenzout erbij en dan goed door elkaar scheppen. Zorg dat de marmelade alle aardappelen goed omhult. Pak nu aluminiumfolie en schep hier de aardappels in. Je kunt meerdere aardappels per stuk folie gebruiken, hangt een beetje van de grootte af. Dan op de bbq en smullen maar!

20130707 204823 Culinaire BBQ V: Aardappels met rozemarijn en Marillenmarmelade

Geef een reactie