Culinaire BBQ IV: Spiesjes

Er is genoeg te kiezen voor de barbecue in de koelingen bij de supermarkt of de slager. Gemarineerd vlees, complete bbq-pakketen, shashlik met stukjes paprika en ui. Toch vind ik dit niet erg aanlokkelijk. Zelf maken kost misschien iets meer tijd, maar smaakt ook echt wel veel lekkerder en je kunt helemaal naar je eigen zin maken!

De spiesjes kun je met van alles en nog wat maken. Hier heb ik gekozen voor champignons, ananas, ui en de andere variant met champignons, courgette en ananas. Probeer eens wat uit en kies wat je lekker vindt. De combinatie met fruit gaat heel erg goed met vlees en groente. De kip marineerde ik als volgt:

20130707 210627 Culinaire BBQ IV: Spiesjes

Benodigdheden

  • kipfilet in stukjes
  • ui
  • knoflook
  • chilikruiden
  • kerriepoeder
  • olijfolie
  • sojasaus
  • peper

20130707 210642 Culinaire BBQ IV: Spiesjes

Bereidingswijze
Snipper de ui heel fijn, pers de knoflook en doe dit in een kom met de olijfolie, sojasaus, chilikruiden, kerriepoeder en peper. Schep hier de stukjes kip doorheen. Snijd de gewenste groente en het fruit in stukjes (niet te klein, anders valt het van de spies af). En rijg alles om en om aan de spies. Dan een paar minuten op de bbq. Smullen!

Geef een reactie