Culinaire BBQ I: kippakketjes

Met het mooie weer van afgelopen weekend staken wij drie dagen achter elkaar de barbecue aan. En om niet elke keer de ‘standaard’ lapjes vlees erop te hebben, wilden we culinair barbecueën. Dus niet alleen maar hamburgers, worstjes en kippenpoten!

Het menu was als volgt: pakketjes van kip, forel met kruiden, gepofte aardappels met kruidenboter en een zomers toetje. En het was smullen. De komende weken post ik de receptjes. Hieronder de eerste: kippakketjes.

20130612 140440 Culinaire BBQ I: kippakketjes

Kippakketjes
Voor de pakketjes van kip heb je het volgende nodig:

  • 3 kipfilets
  • courgette
  • pesto
  • spek/bacon
  • keukentouw

Bereiding
Sla de kipfilets plat met een zware pan en snijd de filetjes in repen van 5 cm. Schaaf de courgette in dunne plakken. Leg nu een touwtje van 15 cm neer op het aanrecht. Hierover de reep spek en de kipfilet. Smeer de sliert courgette in met pesto en leg deze op het stapeltje.

Rol het allemaal op en trek het touw aan. Leg er een knoop in en draai de draad er nog eens in de breedte omheen. Doe dit met alle kipfilets. Leg de pakketjes even weg in de koelkast in een ovenschaal en als de bbq heet is, kunnen ze erop!

Geef een reactie