Sushi bij Sumo

Laatst kreeg ik het voor elkaar om drie keer sushi te eten in zes dagen. En nog had ik er geen genoeg van! Dit was wel steeds met andere mensen en in verschillende sushirestaurants. Ik was met een vriendin, Martin en teamgenoten van de volleybal en studievriendinnetjes. Met de laatsten at ik bij Sumo Sushi & Grill restaurant in Utrecht aan de Potterstraat.

Sushi in een oude club
Deze sushitent is echt ongelooflijk groot en verdeeld over meerdere verdiepingen. Vroeger zat hier de Monza in of voor de ouderen onder ons: de Get Down. Elke keer als ik hier weer ben, kijk ik m’n ogen uit. De aankleding is erg mooi gedaan met rood, zwart en weelderige bloesembomen door het hele restaurant. Het is hier wel gezellig vind ik, ondanks dat het zo groot is. Doordeweeks eet je hier voor € 26 je buikje rond met sushi. Van donderdag t/m zondag kan dat voor € 27,50.

Extra wasabi
Na een dag werken, hadden we behoorlijke trek. Beide vriendinnetjes hadden dan ook al op de lijst ingevuld wat voor lekkers zij wilden hebben. Nadat ik het ook had ingevuld nam de vriendelijke ober het briefje mee. We knipperden met onze ogen en toen stond de eerste nigiri al op tafel. Echt super snel! Daarna volgde al snel de rest van de bestelling. We moesten alleen wel drie keer vragen om meer wasabi, dat was het enige minpuntje op de bediening.

smullen bij sumo Sushi bij Sumo

Langzaam eten
Vol goede moed voltooiden we de eerste twee rondes. Als je erge trek hebt, is de kunst om niet te snel te eten. Als je rustiger eet, kun je meer op, is mijn ervaring. En bij Sumo gaat het niet om de tijd. Tenzij je al vroeg start en het echt heel erg druk is, maar dan moet je even aangeven dat je graag langer wilt blijven zitten. Na de derde ronde zaten we toch al erg vol en daarom bestelden we maar weinig voor de vierde en laatste ronde voor ons.

Bij het afrekenen maakte de ober een gezellig praatje over waar ik nog meer sushi eet in Utrecht en wat ik van Sumo vond. Ik vertelde hem dat ik erg tevreden was. De bediening is snel (op de wasabi na ;)), de sushi lekker en de sfeer gezellig! Kortom: ook weer een aanrader!

Heb jij al eens bij Sumo gegeten en wat vond jij ervan?

1 Comment on Sushi bij Sumo

  1. Marieke
    8 mei, 2013 at 10:58 (9 jaar ago)

    Jaaaa, Sumo! Heerlijk. :D Eet er ook altijd errug lekker.

    Beantwoorden

Geef een reactie