Souvenir #9: Rum uit Havana

In 2011 ontdekten we met de auto Cuba. We begonnen onze reis in Holguin in het zuiden en eindigden in het noordelijke Havana. Hier verbleven we drie dagen en hierdoor leerden we de stad goed kennen.

Dagelijks struinden we door de historische binnenstad en dronken bij elk terrasje een cocktail met rum. De mojito’s en caipirinha waren niet aan te slepen. Ook slurpten we graag een cola met rum naar binnen.

rum uit havana Souvenir #9: Rum uit Havana

Flessen met rum
Naast een bezoekje aan de sigarenfabriek konden we het rummuseum niet overslaan. We proefden hier oude rum en kochten twee flessen. De fles met het gele etiket bevat drie jaar oude rum en heeft een lichte gele kleur. Op de bruine fles met het bruine etiket staat AƱejo Reserva. Dit betekent dat er een mengeling van drie, vier, vijf en zes jarige rum in zit. De rum heeft een donker bruine kleur. De smaak is vol en krachtig en past erg goed in een rumcola.

De rum kun je in Nederland ook kopen bij de slijter, maar deze smaakt toch nog een stuk beter, omdat we hem zelf meenamen vanuit het Caribisch gebied!

Geef een reactie