Souvenir #8: Boeddha van Bali

Tijdens onze huwelijksreis op Java en Bali keken we onze ogen uit! Wat een mooi land is Indonesië. Prachtige natuur, hele vriendelijke mensen en overal waar je maar kijkt tempels en altaars. Hiervan wilden we graag iets meenemen naar huis. Het werd een Boeddha.

Geen geluk
‘Mensen’ zeggen dat je geen boeddha zelf mag kopen, maar er één moet krijgen. Het zou namelijk geen geluk brengen. Even rondzoeken op het internet leert mij dat het gaat om een eeuwenoude spreekverwarring over een woord in het Sanskrit dat je kunt vertalen naar mogen of kunnen.

Ze dachten dus dat je een Boeddha niet mag kopen, maar het gaat er om dat je er geen kúnt kopen. Boeddha is niet stoffelijk en is niet te vangen in een beeldje. Je mág er dus wel degelijk één kopen en dan geeft het je ook nog eens geluk en wijsheid. Als je daarin gelooft.

souvenir boeddha van bali Souvenir #8: Boeddha van Bali

Geef een reactie