Souvenir #6: Cubaanse sambaballen

Ga. Naar. Cuba! Nu het nog kan en het leven op dat prachtige eiland nog steeds authentiek is. Amerikaanse oldtimers en oude mannetjes met paard en wagen. Muziek hoor je op elke hoek van de straat. Iedereen heeft de relaxte instelling van het Caribisch gebied en de natuur is prachtig. Zorg dat je dit meemaakt voordat het compleet verandert en haar charme verliest.

souvenir samaballen cuba 2 Souvenir #6: Cubaanse sambaballen

In 2011 maakten wij een rondreis over het eiland met de auto. We begonnen in Holguín en eindigden in de hoofdstad Havana. In Santiago de Cuba bezochten we een klein kamercafé. Dankzij de Lonely Planet wisten we dat we hier moesten zijn voor een swingende avond vol met salsamuziek.

En dat was ook zo! Jeetje wat hebben die mensen een ritmegevoel en wat zijn ze ontzettend muzikaal. Het lijkt een bij elkaar geraapt stelletje muzikanten, maar als ze beginnen. Trompet, bas, trommels, houtjes en sambaballen. Wow!

Dat laatste namen we dan ook mee vanuit Cuba als aandenken aan de geweldige reis. Sambaballen verkochten ze daar in elke winkel in heel veel verschillende vormen, kleuren en formaten. De houten vonden wij het mooist en meest Cubaans.

souvenir samaballen cuba 1 Souvenir #6: Cubaanse sambaballen

Geef een reactie