Eigen kruidentuin

Koken is één van mijn hobby’s. Ik maak graag lekkere gerechten met veel smaak. Kruiden haalde ik vaak bij de Albert Heijn in een plastic bakje. Aangezien dit behoorlijk prijzig is en de kruiden snel verleppen, bedacht ik een oplossing: een eigen kruidentuin.

Geurende kruiden
Bij de groentewinkel in Wijk bij Duurstede liep ik er bijna tegen aan. Voor de deur in de bakken stonden allemaal heerlijk geurende plantjes. Na wat uitzoekwerk wat nu precies wat was, nam ik vier kruiden mee naar huis: tijm, rozemarijn, salie en oregano.

Vers uit eigen tuin!
Bieslook had ik al staan in twee varianten: een jonge plant van dit jaar en één van vorig jaar die al aardig is gegroeid. Nu kan ik elke keer bij een gerechtje gebruik maken van mijn eigen verse kruiden uit eigen tuin!

eigen kruidentuintje 2 Eigen kruidentuin
Foto: tijm, overzicht kruiden, bieslook

eigen kruidentuintje 1 Eigen kruidentuin
Foto: oregano, salie, rozemarijn

De kruiden die het meest gebruik, zijn rozemarijn en tijm voor de zelfgemaakte kruidenboter. Hou jij van (verse) kruiden? En wat is jouw favoriet?

Geef een reactie