Souvenir #2: Gammel schrijfboekje

Na elke reis neem ik een souvenir mee. Zo verzamelde ik de laatste paar jaren al flink wat leuke spulletjes. Van drank, boekjes tot bekers en geld. Toch leuk om iets tastbaars van die reis terug te zien in je eigen vertrouwde omgeving. Elke vrijdag lees je hier het verhaal achter een souvenir.

Het volgende souvenir uit de collectie is een zelfgemaakt boekje uit Cuba. Elke reis schrijven we een dagboekje om zo onze belevenissen bij te houden. Normaal gesproken koop ik altijd een schriftje of boekje van te voren. Nu was ik dat vergeten voor onze rondreis op Cuba in 2011.

Geschept papier
‘Ach, dat maakt toch niet zoveel uit. Dat kopen we daar wel’, was de gedachte. Nou helaas pindakaas! Pas na een aantal dagen vonden we ergens in een piepklein souvenirwinkeltje achteraf een zelfgemaakt boekje van bladeren en geschept papier. De bladzijdes zijn erg dik en het ziet er niet heel erg stevig uit. Het kostte belachelijk veel in verhouding, maar wat waren wij blij dat we toch iets hadden.

Bijna vol
Met de foto’s als leidraad schreven we de verhalen die we al hadden beleefd op in ons boekje. Gelukkig bevatte het boekje wel voldoende blaadjes om de hele vakantie te beschrijven. Voor het eerst hielden we nog maar één lege pagina over! Lesson learned: volgende keer toch een schrijfboekje van te voren kopen.

souvenir gammel schrijfboekje cuba Souvenir #2: Gammel schrijfboekje

Geef een reactie