Mini quiches

Sinds ik een muffinblik heb, maak ik hier veel verschillende gerechtjes mee. Snel, simpel en lekker. Vandaag mini quiches van bladerdeeg met geitenkaas, basilicum en tomaat.

Benodigdheden voor 6 quiches

  • muffinblik
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 6 blaadjes basilicum
  • 6 kleine tomaten
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 3 eetlepels melk
  • 100 gram geitenkaas
  • peper en zout
  • olie om muffinblik in te vetten

mini quiches ingredienten 2 Mini quiches

mini quiches ingredienten 1 Mini quiches

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Klop de eieren in een schaal met de melk en wat peper en zout. Snijd de tomaten en basilicum in stukjes en gooi dit bij het mengsel. Duw het bladerdeeg in het muffinblik. De randjes kun je wat verfrommelen. Dit zorgt voor een opstaand randje.

Verdeel het eimengsel over de 6 vormpjes. Kruimel de geitenkaas over de taartjes. Stop in elke quiche een tomaat (een halve kan ook, hangt af van de grootte van de tomaten en het muffinblik). Zet de kleine quiches ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

mini quiches Mini quiches

Smullen!

1 Comment on Mini quiches

Geef een reactie