Apps om te bloggen

Om MirtCreates.nl te onderhouden gebruik ik de laptop, maar sinds ik een iPad mini heb, pak ik die steeds vaker. Het is wat sneller en die heb ik overal bij me. Voor mijn blog gebruik ik een aantal vaste apps op de iPad mini. Hieronder kort op een rijtje waar ik ze voor gebruik.

WordPress: Schrijven en plaatsen van posts, bekijken van reacties en bewerken van de indeling van mijn blog. Aangezien ik veel foto’s bewerk op mijn iPad plaats ik die ook via de app.

App Store: WordPress (gratis)

apps om te bloggen wordpress Apps om te bloggen

Over: Plaatsen van tekst over een plaatje (bijv. quotes voor Pinterest). Je gebruikt eigen foto’s uit de filmrol als achtergrond. Dan kies je een lettertype voor je tekst. De tekst kun je invoeren en vervolgens naar de juiste plek slepen op de foto. De foto sla je op in je eigen filmrol, maar kun je ook direct delen via de verschillende social media.

Appstore: Over (€ 1,79)

apps om te bloggen over Apps om te bloggen

InstaFrame: Collages maken van foto’s. Je kiest een layout voor je collage, dan selecteer je de gewenste foto’s uit je eigen filmrol. Je kunt het frame aanpassen met bijvoorbeeld afgeronde hoeken, zoals ik altijd doe. Vervolgens sla je het resultaat op en kun je dit ook weer delen via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram.

App Store: InstaFrame (gratis)

apps om te bloggen instaframe Apps om te bloggen

Snapseed: Bijsnijden van foto’s of collages. De collages die ik maak met InstaFrame hebben veel wit rondom. Via de app crop ik de plaatjes, zodat ik ze strak tussen de tekst kan plakken. Daarnaast biedt de app ook nog veel andere opties om foto’s te bewerken, zoals onder andere auto correct, straighten & rotate, black & white, vintage films, tilt & shift en frames.

App Store: Snapseed (gratis)

apps om te bloggen snapseed1 Apps om te bloggen

Analytics Tiles: Bekijken van bezoekersaantallen. Deze app gebruikt de gegevens van Google Analytics en geeft deze op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier weer. Je kunt zelf bepalen welke informatie waar staat en de kleur van je dashboard aanpassen.

App Store: Analytics Tiles (€ 2,69) > light versie is gratis

apps om te bloggen analytics tiles Apps om te bloggen

Geef een reactie