Uren smikkelen bij Pepe’s

Met het zonnige weer van gister verlang ik al helemaal naar de zomer! Wat is het fijn om op het terras te zitten met een wijntje en gezellig kletsen tot in de late uurtjes. Helaas koelt het nu nog te snel af, maar over een paar maanden komt dat helemaal goed. Ik dacht direct aan de middag dat we bij Pepe’s in Wijk bij Duurstede aten. Dit is een restaurant met Spaanse en Italiaanse invloeden in de Peperstraat van Wijk. Gastheer Joep van Wamel en chefkok Tanja van Doleweerd creëerden hier hun eigen stukje zonnig buitenland met een fijn muziekje, geborduurde schilderijen en knaloranje tegeltjes.

uren smikkelen bij pepes 1024x343 Uren smikkelen bij Pepes

Bron: Pepe’s.nl

Het concept is heel eenvoudig: bij binnenkomst zoek je zelf een fijn plekje op en bestel je wat lekkers te drinken. Lastig een keuze maken voor een lekker drankje? Joep adviseert graag en vol overgave. Hierbij krijg je vers brood met aïoli, pikante tomatensalsa en olijfolie en zeezout.  Zodra je trek krijgt, geef je de gastheer een seintje en vertelt hij vol passie over alle heerlijkheden die in de vitrine liggen. Er is geen menukaart, maar van elk gerechtje ligt een voorbeeld klaar en kun je dus direct zien wat je krijgt. Hij raadt altijd aan om drie tot vier hapjes per persoon te kiezen en vooral te proeven van de keuzes van je tafelgenoot. Ga vooral nog een tweede of derde ronde om ook die andere smakelijke dingen te proberen.

De Spaanse en Italiaanse lekkernijen verschillen van grootte waardoor je zelf een compleet menu samen kunt stellen. Een kleine greep uit het overheerlijke assortiment: carpaccio, knoflookgamba’s, pata negra, parmezaanse kippendijtjes, frisse couscoussalade, frittata en gevulde peppadews. Mijn favorieten zijn de gamba’s met knoflook en de super malse kippendijtjes. Het bakje zelfgemaakte aïoli maakt de kip helemaal af!

uren smikkelen bij pepes2 1024x523 Uren smikkelen bij Pepes
In de zomer zitten we vaak op het terras. Je kunt dan nog net genieten van de laatste zonnestralen die tussen de gebouwen door schijnen. Binnen kun je ook prettig zitten op verschillende plaatsen: de bar, de tweetjes midden in de zaak, de ronde grote tafel of de keukenbar achterin. De hoge tafeltjes aan de zijkant bij binnenkomst zijn wat krap, maar als er verder geen plek is, dan is dit een prima plek om toch te kunnen genieten van de cucina con amore!

Geef een reactie