Stukje Wenen in Nederland

Als bedankje kregen wij vorig jaar een Bongobon om te ontbijten in één van de geselecteerde restaurants in Nederland. De keuze was heel eenvoudig, want wat stond er op het lijstje? De Wiener Konditorei! Een gezellige Oostenrijkse bakkerij in het hartje van Den Haag aan de Korte Poten.

Dankzij de bon kregen wij een uitgebreid Weens ontbijt. Hier zit werkelijk van alles bij: verse jus d’orange, koffie of thee, croissant, pistolet en stukje tulband. Verder een gekookt ei, ham, kaas, zoet beleg en vers fruit. Met als feestelijk hoogtepunt een glas bubbels. Het smaakte werkelijk voortreffelijk en we genoten enorm van het kleine beetje Oostenrijk in Nederland.

stukje wene in nederland Stukje Wenen in Nederland

Opa Prager zette het bedrijf op in 1934 en inmiddels runt zijn kleinzoon deze Weense bakkerij. De Wiener Konditorei is een heel klein koffiehuis met aan de voorkant een vitrine met allemaal zoete heerlijkheden. De Apfel Strudl, Gugelhupf, Sachertorte en Käsekuchen zijn goed vertegenwoordigd. Uiteraard serveren ze hier lekkere koffie met een glaasje water, zoals goed Oostenrijks gebruik. De zitjes zijn klein, maar heel gezellig. De beste plek is helemaal vooraan bij het raam waar je heerlijk in het zonnetje mensen kunt kijken.

Geef een reactie