Servies met een gouden randje

Vorig weekend struinde ik rond op de jaarlijkse fancy fair in Cothen. Niet specifiek op zoek naar het een of ander, maar heerlijk rondneuzen tussen alle kunst en kitsch. Zo kwam ik bij de tafel met servies twee prachtige foute schoteltjes tegen.

Kleine schaaltjes voor wat lekkers of om je gebruikte theezakje op te leggen. De vrijwilligster wilde er een euro voor hebben. Prima prijsje en de opbrengst gaat ook nog naar het goede doel. Ik mocht ze kopen, maar op één voorwaarde: dat ik de bijbehorende kopjes ook mee zou nemen. Die kreeg ik er gratis bij, omdat ze het anders toch niet meer zou kwijtraken.

Thuis googelde ik uit welk servies het komt. En dat blijkt Old Country Roses (Royal Albert Bone China England) te zijn. Er zijn verschillende stempels en servies met de oude stempel is uiteraard het meest kostbaar. Er zijn verzamelaars en het complete 120-delige servies bieden mensen te koop aan op Marktplaats. Op de officiële website verkopen ze mijn kop en schotel zelfs voor
£ 15 per paar. Dus weer een goeie deal!

servies met een gouden randje Servies met een gouden randje

2 Comments on Servies met een gouden randje

 1. Evelien
  27 maart, 2013 at 23:26 (9 jaar ago)

  Via Sanne’s facebook zag ik een link naar je blog. MAar over dit servies: ik heb er een hoop van! (http://sdrv.ms/Xg428l) Van Oma gekregen, dus dat is ook een goede manier om het compleet te krijgen.. ;) Royal Albert heeft meerdere “lijnen” die erg mooi zijn!

  Beantwoorden
  • Mirte Heldoorn
   29 maart, 2013 at 11:18 (9 jaar ago)

   Super leuk! Juist omdat het zo ‘over the top’ is met rozen en gouden randjes, vind ik het wel weer kunnen. :)

   Beantwoorden

Geef een reactie