Oostenrijkse wijnboer

Een half Oostenrijkse man betekent dat we regelmatig 1055 km naar het zuidoosten rijden voor een vakantie. Vaste prik is hierbij een bezoek aan de wijnboer waar zijn opa vroeger werkte. Jaren later is het nog steeds de vaste wijnleverancier van de familie. Deze wijnen behoren dan ook tot mijn favorieten

Frau Anna is de vrouw van de baas en na een belletje kunnen we vaak binnen een of twee dagen langs komen voor een nieuwe wijnvoorraad. Het duurde wel wat jaren voordat ik haar kon verstaan! Ze praat vrij snel en met een ongelooflijk accent, maar ondertussen heb ik aardig door waar ze het over heeft.

Weingut Schwartz ligt in Walkersdorf bei Krems en is ongeveer twintig minuten rijden vanaf ons vakantiehuis. Het is een enorme fabriek met rondom vele wijngaarden. Een afbeelding van het wijnlandgoed staat op het etiket van een aantal flessen.

oostenrijkse wijnboer 2 Oostenrijkse wijnboer

Onze bestelling bestaat standaard uit een doosje Grüner Veltliner en een doosje Riesling. Verder kijken we wat er nog meer voor lekkers is. De vorige keer namen we een doosje Frizzante mee. Dit is een lichte droge bubbelwijn. Zodra het wat warmer is, gaan we hem proberen!

oostenrijkse wijnboer 1 Oostenrijkse wijnboer

Een groot voordeel van de wijnflessen van Schwartz is dat ze of een schroefdop of een kroonkurk hebben. Dus geen gezeur met een kurkentrekker. Handig!! Zo heb je nooit meer kurk in je wijn en blijft de wijn langer goed dan met een kurk, omdat het geen zuurstof doorlaat.

1Pingbacks & Trackbacks on Oostenrijkse wijnboer

  1. […] leven komt door mijn man. Zijn moeder is Oostenrijkse en ik ben inmiddels aardig ingeburgerd. De Oostenrijkse wijnen behoren tot mijn favorieten, de beste sushi eet ik in Krems en ik strooi kruidenzout over mijn […]

Geef een reactie