Lang leve de kringloopwinkel

Fancy fairs, vlooienmarkten, kringloopwinkels: ik kan me er uren vermaken! Alle tafels en kastjes afstruinen naar mooie schatten. Leuke spulletjes die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, maar zo ontzettend leuk staat op de salontafel of in de vensterbank.

Zo kwam ik laatst bij kringloopwinkel Nogges in Wijk bij Duurstede. Het is een grote loods vol met troep, zoals Martin zou zeggen, maar ik vind het geweldig. Mooie glaasjes, aardewerken schaaltjes, vazen, schilderijen, lijsten, boeken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De laatste keer kocht ik  voor slechts € 3,50 een schaal, een vaas, een aardewerken fles, een voetstoof en een schaaltje. Koopje dus weer!

Mijn truc is om veel voor weinig te kopen en het dan helemaal naar mijn eigen stijl te maken. Zo is de aardewerken fles foeilelijk bruin, maar met een lichtgrijs likje verf er over wil iedereen het wel in haar collectie hebben. Het is de kunst om door dingen heen te kijken, zoals kleur en afwerking. Hetzelfde geldt voor het viezige bruine voetstoofje. Een likje verf en het is een mooie plek voor een plant of vaas met bloemen.

lang leve de kringloopwinkel 1024x530 Lang leve de kringloopwinkel

Geef een reactie