DIY: fotocollage

In de loop van de jaren spaarden we vele verschillende fotolijsten bij elkaar. De hele huiskamer hing dan ook vol met foto’s. Een keer in de zoveel tijd wissel ik de inhoud van de lijstjes en maak er weer een nieuw geheel van. Nu wilde ik het eens wat rigoureuzer aanpakken en besloot om ze te schilderen en er een collage van te maken.

Eerst naar de Karwei voor wat nieuwe frisse kleurtjes verf. Het werden amandelwit, saliegrijs en kasteelgroen. De lichte pastelkleuren passen goed bij elkaar. Met een bakje, roller en kwast was ik voor € 35 klaar om te beginnen. Na twee lagen dekte de verf goed en moest ik een selectie maken van de foto’s. Ik koos voor zwartwit, omdat het dan meer één geheel is dan met kleurenfoto’s.

diy foto collage 2 DIY: fotocollage

Van te voren bedacht ik hoe de collage eruit moest komen te zien. Uitleggen op de grond werkt heel erg goed. De foto’s drukte ik zelf af met een laserprinter op fotopapier. Bijsnijden en inlijsten maar! De ruitjes wel even schoonmaken, want dat was ook al lang niet gedaan. Spijkertjes in de muur en de collage ophangen.

diy foto collage 1 DIY: fotocollage

Geef een reactie