Zelf kruidenboter maken in 5 minuten

Ook fan van kruidenboter? Ik vind het heerlijk op een stokbroodje bij de borrel! Bepaal zelf wat je erin stopt en maak de lekkerste kruidenboter! Zoals alle receptjes hier kost het weinig moeite, maar is het erg smakelijk.

Neem een pakje zachte roomboter op kamertemperatuur. Vervolgens verzamel je allemaal lekkere kruiden (liefst vers, maar gedroogd kan ook): rozemarijn, tijm, salie, peper en zout. Vergeet vooral niet twee of drie teentjes knoflook! Dit vermaal je allemaal in een vijzel of keukenmachine. Mix het met de boter en schep het op een stuk keukenfolie. Vorm een cilinder van de boter en trek het folie er strak omheen. Klaar!

zelf kruidenboter maken in vijf minuten Zelf kruidenboter maken in 5 minuten

Bewaren in de vriezer
Het handige van deze manier van kruidenboter maken, is dat je het bewaart in de vriezer en het op die manier erg lang kunt bewaren. Het kan op een lekker vers stokbroodje of in het borrelbrood, maar ook bij het vlees dat je braadt of de aardappeltjes die je opbakt.

Tip: Als je het gebruikt om te smeren: een half uurtje van te voren eruit halen en smullen maar! Voor het bakken: snijd je een stuk af en dit kan direct in de pan. Zo heb je altijd kruidenboter op voorraad.

1Pingbacks & Trackbacks on Zelf kruidenboter maken in 5 minuten

  1. […] kruiden die het meest gebruik, zijn rozemarijn en tijm voor de zelfgemaakte kruidenboter. Hou jij van (verse) kruiden? En wat is jouw […]

Geef een reactie